In paprikachips zit melkpoeder, in zachte bolletjes zit melk en tig wijnsoorten worden geklaard met gelatine of visslijm – en op een etiket staat natuurlijk niet duidelijk vermeld of dat het geval is. Het leven van een (beginnende) vegan gaat niet altijd over rozen. Gelukkig zijn er ook voedingsmiddelen die verassend genoeg wel veganitisch zijn. Wist je dat deze voedingsmiddelen vegan zijn?

Voedingsmiddelen vegan

  • Autodrop

Tien jaar geleden was het vrij lastig om snoepjes te vinden die vrij zijn van gelatine, maar gelatinevrije snoepjes maken nu een vast onderdeel uit van het autodrop-assortiment. Niet alleen leuk voor vegetariërs, maar ook voor veganisten. Verscheidene autodrop-soorten zijn namelijk ook geschikt voor vegans. Het gaat om de autodrop dubbeldekkers (hier zijn twee soorten van), lichtgewicht dubbeldekkers, lichtgewicht Cadillacs, brokkenpiloten, pittige patsers en zoete buggy’s.

  • Oreo’s

Wie een hap neemt van een Oreo proeft een cacaokoekje met een romige vulling. Juist die romige vulling doet vermoeden dat die van room gemaakt is van melk, maar dat is niet het geval. Oreo’s zijn helemaal vegan! Al geldt dat helaas niet voor de Oreo’s waar nog een dikke chocoladelaag omheen zit.

  • Pringles Paprika

In de meeste paprikachips zit melkpoeder – wat het precies doet voor de smaak, wij hebben geen idee. Gelukkig besloot Pringles een uitzondering op de regel te zijn. Pringles Paprika is vrij van melk. Vind je een bus van dit chipsmerk iets aan de prijzige kant? Dan heeft Croky ook Vegan paprikachips.

  • AH Basic croissantjes

Wat is er nu lekkerder dan op zondagochtend warme croissantjes te eten? Gelukkig zijn de AH Basic Croissantjes helemaal vegan. Ze zijn al voorgebakken, dus je hoeft ze alleen maar even gaat te bakken in de oven.

vegan oreo

  • Remia Satésaus Kant & Klaar

Mayo’s zijn in de supermarkt tegenwoordig makkelijk te vinden. Remia, JeanBaton en Hellmann’s hebben allemaal een vegan variant. Lekkere satésaus vinden was daarentegen wat lastiger. Bevat het geen garnalenpoeder? Dan zit er wel melk in. Gelukkig is de kant-en-klare satésaus van Remia vegan.

  • AH Basic Duo Hazelnut Spread

Of je nu vegan bent, lactose-intollerant of vaker vegan wilt eten, we weten allemaal dat Nutella heerlijk is. Je kunt makkelijk zelf een chocolade hazelnutspread in elkaar flansen, maar je bent er wel even mee bezig. Wil je snel je Nutella cravings bevredigen? Dan kun je ook naar de AH Basic Duo Hazelnut Spread grijpen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt bevat die geen melk.

  • Puur Praliné paaseitjes Lidl

Er zijn genoeg Paaseitjes te vinden die vegan zijn. De massieve, pure chocolade-eitjes liggen in menig supermarktschap. Maar een wat luxer paaseitje bevat bijna altijd melk. Met nadruk op bijna. In het assortiment van Lidl vind je Puur Praliné paaseitjes en die bevatten geen melk.

Eet jij vegan?

*Dit artikel is een GASTBLOG.

Advertenties

2 Replies to “Wist jij dat deze voedingsmiddelen vegan zijn?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *